Monday blues

Kalau kite perhatikan setiap kali hari Isnin mesti ramai yg post kat IG dan FB pasal Monday Blues ni. Tak kirela gambar tersenyum lebar pakai shawl baru atau status yang macam org frust bercinta. Hehehe..
Saya ade tips untuk elakkan Monday Blues yang berkesan untuk diri saya.. kalau korang tak tahula kan. Maybe korang buat macam ni gak.
#Tip 1
- pakai baju yang paling lawa korang ada dalam gerobok korang atau senang citer if ada baju baru lagi best. Sekali gus membangkitkan rasa best sangat pergi keje hari itu. Senyum memanjang ... :)

#Tip 2
- pakai warna yang terang atau menyerlahkan korang. Eh eh korang tahukan fungsi warna pakaian dalam kehidupan korang. Erm kalau ada sesapa still tak tahu, next entry kita discuss k. Pilih warna yg paling korang suke dan menyebabkan korang rasa korang paling lawa dan terserlah pada hari tu. Yup ia amat membantu saya.

#Tip 3
-breakfast makanan feveret korang. Hewhew kalau bulan posa, korang makanla makanan feveret korang time sahur. Ok x? Disebabkan saya suke makan, so ni adalah salah satu yang saya akan buat.
Ok tak 3 tips ni.. ??? Haa tak cukupppp... hurm apa kata korang cari di celah celah diri korang, apa yang paling korang suka buat yang boleh menceriakan pagi korang. Yang penting sekali, jangan tinggal solat subuh ye kengkawan. Tanpa subuh, tak lengkaplah kehidupan kita pada hari itu ..

last but not least ... yang penting NIAT k ..

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil