Skip to main content

Hari Malaysia @Lost World Of Tambun Part 1

Entry kali ni kena buat part by part sebab banyak nak kena story. Bermula dari Lost World Of Tambun sehingga la keseluruhan yang ada di Lost World Theme Park.

Check in hari tu hari Sabtu kat Hotel Lost World Of Tambun. Booked bilik Exotic. Tak tahula nape diberi nama tu sebab bila check in takde apa yang exotic huhuhu. Harga bilik RM500 per malam. Wowww dengar jer, rasa nak pengsan. Naseb baek disponsor. Masuk bilik, terbayangkan kemewahannya sebab harga macam tu konpemla bilik menarik. Bile masuk jek, tak sama macam diharap. Biasa sahaja. No bathtub, no fridge, no iron and board. Channel tv tidak berapa nak ada. Maybe tak kasi duduk lelama dalam hotel. Hurm ..

Acctually booking dah lama hotel ni, tapi bila sampai pukul 3ptg, front desk cakap bila tak siap lagi. Whattttsssss.... dahla penat drive, and then kena tunggu lagi. Naseb la badan. Tunggu lebih kurang 1/2 hour, baru dapat bilik. Dari situ view dah tak berapa nak elok huhu..


 * Ntah apa ntah yang exotic pun tak tahu, view dia belakang rumah mewah :p

Bila dapat tahu, bilik tak ada iron, saya pun call la front desk sebab takde no phone housekeeping. Dari pukul 430 sampaila 730 dah 7 kali call, still tak dapat lagi iron dan board. Uishhh.. tuela suami dah suh bawak baju dan tudung yang tak perlu iron, melawan lagi.. last last baru ada orang ketuk dan hantar iron tu... selamat selamat.. so rate untuk service is very poor.
Tapi bila masuk bilik, tengok pamplet pasal spa and massage.. yuhuuu, ada promotion bulan september, murah beb.. u should try hehe *gelak sinis ..

* murah giler ..

So keesokkan harinya, dapat 2 ticket free breakfast (mana mana hotel konpem dapat ni). Tapi breakfast dia dekat theme park, so kena jalan kaki sikit. Morning walk la katakan. bersebelahan dengan theme park. Lupa nak amek gambar sebab dah lapar sangat. Menu dia biasa biasa sahaja. Takde yang istimewa (nasi lemak, telur separuh masak, roti, salad, cereal dan banyak lagi. Cakap breakfast like king).

So nanti tumggu part 2. Takmo citer banyak banyak pasal hotel ni sebab tak best. Need more to improve sejajar dengan nama gah company Sunway.

Popular posts from this blog

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Dari Teluk Cempedak naik ke atas ke Kemaman. Perjalanan dari Kuantan ke Kemaman adalah lebih kurang 50minit dengan pecutan sederhana. Kereta kecil ada hati nak tekan minyak sampai lantai. Kami bermalam di kuarter suami. Jimat jimat. Memang tak keluar belanja pergi sini. Waa dah lama tak pergi sini. Rindu rindu nak tengok pantai cantik, nak makan keropok lekor fresh yang dorang uli-uli lepas tu terus campak masuk dalam kuali untuk goreng memang best berbanding beli masuk fridge dan goreng, lain rasanya. Nak makan nasi minyak (popular breakfast di sini), sata (benda wajib kalau tak jangan datang pantai timur), nasi kukus (sini memang banyak giler restoran/warung jual nasi kukus), Nasi lemak ikan tongkol, kan kan mana pernah jumpa nasi lemak ikan tongkol kalau tak kat sini. Haaipp apasal semua makanan ni. (Geleng kepala Encik Suami kalau baca ni). Sampai pun dah petang, so meh kita jenguk kedai yang terbaik untuk makan keropok lekor dan sata. Suami cakap keropok lekor paling sedap dia pe…

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Kalau tahun lepas kami ke Hot Spring Sg Klah, destinasi pilihan kali ni ialah ke Hot Spring Pedas,Negeri Sembilan. Nak ke sana, kami ikut PLUS exit Pedas Linggi. After tol Pedas Linggi, belok kiri, jalan terus sampai jumpa 1st roundabout ambil pukul 3, jalan sampai jumpa 2nd roundabout ambil pukul 12, jalan terus nampak signboard belah kiri tulis Water Park Hot Spring Pedas . Dari tol Pedas Linggi kira-kira 22km untuk sampai ke destinasi. Harap maklum nak beritahu memang takde signboard after tol tu, so just belok kiri. Sepanjang perjalanan silalah perhatikan papantanda yang ada.

Tip 1 : Exit Pedas Linggi. After tol, belok kiri
Tips 2 : Perhatikan papan tanda sebab tak banyak papan tanda mention Waterpark Hot spring Pedas.
Tips 3 : Mesti jumpa 2 bulatan / roundboard baru akan sampai ke destinasi kalau ikut exit Pedas Linggi.
Waterpark ini dibuka setiap hari kecuali hari Selasa.


Isnin, Rabu, Khamis, Jumaat
RM 10.00 = 135cm ke atas RM8.00 = 85cm - 135cm
Sabtu, Ahad dan Cuti Sekolah
RM 12.0…

Apa Makanan Menarik di Labuan Selain Seafood?

Kalau tanya saya, tempat makan mana yang menarik hati di Labuan ini selain makan seafood, saya akan beritahu 2 restoran/kedai ini. Menambat hati sangat dan memang menjadi pilihan. Sebenarnya banyak kedai makan di Labuan ini tapi setakat ini biarlah saya beritahu yang 2 ini. 
1. Raff Restoran 
Restoran ini memang sentiasa penuh dengan pelanggan tidak kira pagi atau petang. Ada 2 cawangan satu Raff Deepsea restoran dan Raff Restoran (sebelah tokong cina).
Waktu Operasi : 7pagi - 3 atau 4 petang Hari : Setiap hari kecuali diberitahu Signature Dish : Daging Masak Hitam. Lokasi : Trademark sebelah tokong cina, jalan Kemajuan.
Disebabkan waktu ini, kami pergi untuk minum pagi makan saya akan order makanan kegemaran saya iaitu Laksa Sarawak. Orang Sarawak yang kalau rindu nak makan laksa sarawak, bolehlah menjengah ke restoran ini. Cukup rasa, cukup lemak, tak kedekut udang, memang boleh hilanglah rasa rindu kampung halaman tu. Ada juga mee kolok. Mee kolok ini hanya dihidangkan pada hari S…