Hari Malaysia @Lost World Of Tambun Part 1

Entry kali ni kena buat part by part sebab banyak nak kena story. Bermula dari Lost World Of Tambun sehingga la keseluruhan yang ada di Lost World Theme Park.

Check in hari tu hari Sabtu kat Hotel Lost World Of Tambun. Booked bilik Exotic. Tak tahula nape diberi nama tu sebab bila check in takde apa yang exotic huhuhu. Harga bilik RM500 per malam. Wowww dengar jer, rasa nak pengsan. Naseb baek disponsor. Masuk bilik, terbayangkan kemewahannya sebab harga macam tu konpemla bilik menarik. Bile masuk jek, tak sama macam diharap. Biasa sahaja. No bathtub, no fridge, no iron and board. Channel tv tidak berapa nak ada. Maybe tak kasi duduk lelama dalam hotel. Hurm ..

Acctually booking dah lama hotel ni, tapi bila sampai pukul 3ptg, front desk cakap bila tak siap lagi. Whattttsssss.... dahla penat drive, and then kena tunggu lagi. Naseb la badan. Tunggu lebih kurang 1/2 hour, baru dapat bilik. Dari situ view dah tak berapa nak elok huhu..


 * Ntah apa ntah yang exotic pun tak tahu, view dia belakang rumah mewah :p

Bila dapat tahu, bilik tak ada iron, saya pun call la front desk sebab takde no phone housekeeping. Dari pukul 430 sampaila 730 dah 7 kali call, still tak dapat lagi iron dan board. Uishhh.. tuela suami dah suh bawak baju dan tudung yang tak perlu iron, melawan lagi.. last last baru ada orang ketuk dan hantar iron tu... selamat selamat.. so rate untuk service is very poor.
Tapi bila masuk bilik, tengok pamplet pasal spa and massage.. yuhuuu, ada promotion bulan september, murah beb.. u should try hehe *gelak sinis ..

* murah giler ..

So keesokkan harinya, dapat 2 ticket free breakfast (mana mana hotel konpem dapat ni). Tapi breakfast dia dekat theme park, so kena jalan kaki sikit. Morning walk la katakan. bersebelahan dengan theme park. Lupa nak amek gambar sebab dah lapar sangat. Menu dia biasa biasa sahaja. Takde yang istimewa (nasi lemak, telur separuh masak, roti, salad, cereal dan banyak lagi. Cakap breakfast like king).

So nanti tumggu part 2. Takmo citer banyak banyak pasal hotel ni sebab tak best. Need more to improve sejajar dengan nama gah company Sunway.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil