Skip to main content

Potong Kuku Hari Jumaat Itu Sunat @ Nail Parlour

Hari jumaat adalah hari paling me'realease' tension kami di sini. Almaklumlah lunch break dari pukul 1215 until 245. So we decided nak potong kuku hahaha. Suddenly planned pagi tu dengan kengkawan. Mula mula plan nak g spa but takutlak kalau ambil masa yang lama, elok elok dah massage, tetiba kena rushed balik opis.

So pagi pagi dalam bas, sibuk tanya en google, mana tempat manicure yang paling bes dan affordable price. Nak yang murah jek.. haha tu semestinya. So after arguing, discuss, we decided nak pergi The Nail Parlour. Kedai ni terletak di aras 2 Midvalley. Kalau turun kat north, jalan jek sampaaiiii ujung jalan. Berdekatan dengan noodle station. Mula mula masuk tu, cehh tengok harga dulu. Kami decide nak buat simple manicure = RM 35 + buffing (ala yang nak kuku nampak kilat kilat tu) = RM10. Tetiba sampai kaunter, lain pulak jadinya. Terus amek package spa and hand treatment. Maklumla termakan pujukan gadis gadis philippines yang menyatakan sekarang tengah harga promosi RM65. Kalau pedicure tambah lagi RM10 sahaja.


Ramai gak customer datang, siap dah ada yang call untuk tempahan. Wahhh hebat btul kedai ni. Naseb baik kami sampai awal so terselamatla dari barisan yang panjang. Pekerja dia adalah orang philippines so kena cakap slang omputih tau. Mereka tak faham malays. So buat treatment, memang bes layanan dia. Package spa n hand treatment ni dia bubuh lotion madu n kolagen. Adalah urut urut tangan.. rasa bes jek. Pekerja dia pun ramah tamah. Service memang tiptop la. Memang kalau ade orang mintak suggestion, akan suggest tempat ni.

                                                                            Ni buktinya ... 




ni salah seorang pekerja dia yang paling bagus. Sila pilih dia. Thumbs up!!

Popular posts from this blog

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Dari Teluk Cempedak naik ke atas ke Kemaman. Perjalanan dari Kuantan ke Kemaman adalah lebih kurang 50minit dengan pecutan sederhana. Kereta kecil ada hati nak tekan minyak sampai lantai. Kami bermalam di kuarter suami. Jimat jimat. Memang tak keluar belanja pergi sini. Waa dah lama tak pergi sini. Rindu rindu nak tengok pantai cantik, nak makan keropok lekor fresh yang dorang uli-uli lepas tu terus campak masuk dalam kuali untuk goreng memang best berbanding beli masuk fridge dan goreng, lain rasanya. Nak makan nasi minyak (popular breakfast di sini), sata (benda wajib kalau tak jangan datang pantai timur), nasi kukus (sini memang banyak giler restoran/warung jual nasi kukus), Nasi lemak ikan tongkol, kan kan mana pernah jumpa nasi lemak ikan tongkol kalau tak kat sini. Haaipp apasal semua makanan ni. (Geleng kepala Encik Suami kalau baca ni). Sampai pun dah petang, so meh kita jenguk kedai yang terbaik untuk makan keropok lekor dan sata. Suami cakap keropok lekor paling sedap dia pe…

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Kalau tahun lepas kami ke Hot Spring Sg Klah, destinasi pilihan kali ni ialah ke Hot Spring Pedas,Negeri Sembilan. Nak ke sana, kami ikut PLUS exit Pedas Linggi. After tol Pedas Linggi, belok kiri, jalan terus sampai jumpa 1st roundabout ambil pukul 3, jalan sampai jumpa 2nd roundabout ambil pukul 12, jalan terus nampak signboard belah kiri tulis Water Park Hot Spring Pedas . Dari tol Pedas Linggi kira-kira 22km untuk sampai ke destinasi. Harap maklum nak beritahu memang takde signboard after tol tu, so just belok kiri. Sepanjang perjalanan silalah perhatikan papantanda yang ada.

Tip 1 : Exit Pedas Linggi. After tol, belok kiri
Tips 2 : Perhatikan papan tanda sebab tak banyak papan tanda mention Waterpark Hot spring Pedas.
Tips 3 : Mesti jumpa 2 bulatan / roundboard baru akan sampai ke destinasi kalau ikut exit Pedas Linggi.
Waterpark ini dibuka setiap hari kecuali hari Selasa.


Isnin, Rabu, Khamis, Jumaat
RM 10.00 = 135cm ke atas RM8.00 = 85cm - 135cm
Sabtu, Ahad dan Cuti Sekolah
RM 12.0…

Apa Makanan Menarik di Labuan Selain Seafood?

Kalau tanya saya, tempat makan mana yang menarik hati di Labuan ini selain makan seafood, saya akan beritahu 2 restoran/kedai ini. Menambat hati sangat dan memang menjadi pilihan. Sebenarnya banyak kedai makan di Labuan ini tapi setakat ini biarlah saya beritahu yang 2 ini. 
1. Raff Restoran 
Restoran ini memang sentiasa penuh dengan pelanggan tidak kira pagi atau petang. Ada 2 cawangan satu Raff Deepsea restoran dan Raff Restoran (sebelah tokong cina).
Waktu Operasi : 7pagi - 3 atau 4 petang Hari : Setiap hari kecuali diberitahu Signature Dish : Daging Masak Hitam. Lokasi : Trademark sebelah tokong cina, jalan Kemajuan.
Disebabkan waktu ini, kami pergi untuk minum pagi makan saya akan order makanan kegemaran saya iaitu Laksa Sarawak. Orang Sarawak yang kalau rindu nak makan laksa sarawak, bolehlah menjengah ke restoran ini. Cukup rasa, cukup lemak, tak kedekut udang, memang boleh hilanglah rasa rindu kampung halaman tu. Ada juga mee kolok. Mee kolok ini hanya dihidangkan pada hari S…