Potong Kuku Hari Jumaat Itu Sunat @ Nail Parlour

Hari jumaat adalah hari paling me'realease' tension kami di sini. Almaklumlah lunch break dari pukul 1215 until 245. So we decided nak potong kuku hahaha. Suddenly planned pagi tu dengan kengkawan. Mula mula plan nak g spa but takutlak kalau ambil masa yang lama, elok elok dah massage, tetiba kena rushed balik opis.

So pagi pagi dalam bas, sibuk tanya en google, mana tempat manicure yang paling bes dan affordable price. Nak yang murah jek.. haha tu semestinya. So after arguing, discuss, we decided nak pergi The Nail Parlour. Kedai ni terletak di aras 2 Midvalley. Kalau turun kat north, jalan jek sampaaiiii ujung jalan. Berdekatan dengan noodle station. Mula mula masuk tu, cehh tengok harga dulu. Kami decide nak buat simple manicure = RM 35 + buffing (ala yang nak kuku nampak kilat kilat tu) = RM10. Tetiba sampai kaunter, lain pulak jadinya. Terus amek package spa and hand treatment. Maklumla termakan pujukan gadis gadis philippines yang menyatakan sekarang tengah harga promosi RM65. Kalau pedicure tambah lagi RM10 sahaja.


Ramai gak customer datang, siap dah ada yang call untuk tempahan. Wahhh hebat btul kedai ni. Naseb baik kami sampai awal so terselamatla dari barisan yang panjang. Pekerja dia adalah orang philippines so kena cakap slang omputih tau. Mereka tak faham malays. So buat treatment, memang bes layanan dia. Package spa n hand treatment ni dia bubuh lotion madu n kolagen. Adalah urut urut tangan.. rasa bes jek. Pekerja dia pun ramah tamah. Service memang tiptop la. Memang kalau ade orang mintak suggestion, akan suggest tempat ni.

                                                                            Ni buktinya ... 




ni salah seorang pekerja dia yang paling bagus. Sila pilih dia. Thumbs up!!

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil