Luahan Seorang Teman

Hari tu ada seorang kawan memang saya dah kenal since 15years ago (dah macam adik-beradik) tetiba whatsapps saya. He is married guy acctually. So bile dia tetiba whatsapps.. tetiba terpikir maybe dia dalam keadaan susah hati. Biasala instinct dari seorang teman yang memang dah biasa sangat dengan perangai dia. Oo dia lagi tua dari saya 3 tahun tau. 1st whatsapp dia berbunyi :

"Busy ke?" -selalunya kalau orang ada masalah inilah permulaan ayat dia. So saya jawabla, bagi taknak menghampakan dia

"Tak. Nape?"

"Im mess now"

"Gosh. Whats wrong. G la main game ke or baca berita sukan"

"Something i want to tell you right now. Somehow somewhere i think i hv choice the wrong path"

Adehh.. bila baca ayat tu, saya senyum. Betulla tekaan saya kan kan kan..

"Kenapa? " malas nak buat andaian yang bukan-bukan.

"Im in love with somebody whos not my wife"

Masa tu rasa macam nak hentak je kepala budak sorang ni, giler apa! 5years marriage and yesterday was the 5th anniversarry dan lagi wife dia baru jek post cake kut kat fb.

Tapi masa tu saya taknak nak buat kesimpulan apa-apa ... bagi saya, biarlah dia terangkan dengan lebih lanjut permasalahan dia. Dan im a good listener.

To be continued...... (tunggu ye, saya nak isi penilaian prestasi dan minggu ni minggi terakhir. Sabar ye)

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil