20 things i will not regret doing with my kids by Rachel Marie Martin

Sumber : http://findingjoy.net.

Saya baca artikel ni dalam tren (sungguh membosankan dalam trwn yang asek terhenti-henti. Tahulah nak cuti )

1. Tucking them into bed at night - ucap assalammualaikum, baca doa or baca cerita, kiss kat dahi dan selimutkan mereka.

2. Telling them i love them - bukan pada suami sahaja kite kena cakao hari-hari, tapi dengan anak pun.

3. Listening to their stories - wahh bes dengar cerota sesi persekolahan mereka. Walaupun hari -hari akan jadi cerita yang sama. Biar mereka tahu kite ambil berat dan seronok dengan cerita mereka.

4. Looking them in their eyes - kena bertentang mata. Tengok mata mereka. Jangan ingat suami jek kena bertentang mata.

5. Saying yes when its easier to say no - boleh amalkan but jangan kerap sangat.

6. Showing them new things - macam bawak ke pusat sains negara. Kengkadang kite rasa anak kecil kite tak sesuai, tapi jika kita pandai bercerita, inshaAllah anak-anak akan dapat belajar benda baru..

7. Teaching them to say please & thank you

To be continued ...
Xoxo

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil