Misi mencari ikan murah @ Pasaraya TT Fish Mart

Sekarang ni rakyat marhein akan cari barang murah untuk menampung kos hidup yang meningkat ni. So ada kawan suggest tempat nak cari ikan murah tapi segar. Lokasi pasaraya ni di Putra Kajang. Sederet dengan Butik Prof Dr Muhaya yang glamer tu. Murah sangat ke??? So misi hari ni gi beli ikan, ketam, sotong, kerang dan seangkatan dengannye yang murah.

Cari jalan ni tau. Ade restoran Kemangi Cafe, so cepat-cepat pusing stereng tau. Nanti terlepas.
So inilah kedai ikan murah tu. Wahh fullhouse. Nak cari parking pun susah. Sabar jelah, lain kali kena gi awal-awal.
Macam-macam jenis ikan di laut dan di sungai ada. Sampaikan yang saya tak pernah dengar pun ada (nampak sangat jarang gi pasar tani hewhew). Ikan Yu kecik pun ada, sekilo rm6 sahaja. Aaa.. terbeliak matakan. Murah sangatkan.
Saya jadi teruja tengok ikan banyak-banyak ni, fresh plak tu. Rasa macam nak borong nak bagi mak mertua dan mak sendiri. 
Ni gambar ikan lagi. Acctually susah nak amek gambar sebab ramai orang. Dan orang pun dok perhati saya, napala minah seorang ni. Orang lain sibuk belek-belek ikan, dia sibuk amik gambar.
Banyak sangat tong-tong ikan. So bile dah pilih ikan yang mana berkenan (macam pilih menantu plak), gi kaunter timbang lepas tu baru kaunter bayaran. Buat sesapa yang memerlukan khidmat siang ikan, dont worry disediakan. Lepas bayar, baru pergi ke kaunter siang ikan.
Tempat jual sayur pun ada. Tengok, disebabkan lambat datang, banyak yang dah habis. Goshhh rugi.
Sayur-sayuran dia pun segar. Banyak pilihan. Ikan masin dan ikan bilis pun dia ada jual.
So tengokla bil saya. Saya beli ikan cencaru, sardin, sotong dan ikan pari. Tak sampai rm25. Wahh jimat habis. Lepas ni pasaraya TT Fish Mart jadi pilihan saya. Banyak pilihan, murah dan yang paling penting segar. Sekarang ni kena pandai pilih kedai. So hari ini rasa macam happy sebab dapat beli barang basah untuk seminggu dengan membayar hanya rm23. Pasar tani pun kalah.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil