Mudah Terkena

Pagi ni tetiba terfikir kenapa ye kite mudah tertipu.!!!!!

Bila ade orang jual kopi yang boleh sembuhkan 9penyakit dengan minum sekotak kopi sahaja, kite terus percaya.

Bila ade orang jual tilam yang boleh sembuhkan segala penyakit, dengan tilam itu telah disedut dengan cahaya matahari, terus percaya membeli walaupun dengan harga beribu.

Bila ade orang jual korset, yang boleh membuat orang kurus, jaga bentuk badan, boleh hilangkan jaundice dan demam dengan hanya membalutnya terus percaya siap buat loan lagi,

Bila ade orang bagi demo free, batu ajaib yang boleh sembuhkan pelbagai penyakit dengan hanya baring selama 45minit, boleh sembuh pun terus membeli walaupun harga puluhan ribu.

Bila ade orang jual air yang boleh sembuhkan pelbagai penyakit, rokok pun leh jadi tawar dengan teknologi jerman, pun ade orang beli.

Bile ade orang jual stemcell, pun boleh sembuhkan penyakit, anti aging dengan hanya minum.. (geleng kepala).. stemcell tumbuhan tak sama dengan stemcell manusia .... (silalah membaca dengan lebih tekun).

Macam tu malaysia tak perlulah hantar student belajar medik sampai ke luar negara, jika benda tu semua leh sembuhkan penyakit. Kesian para doktor.  Penat melayani pesakit, pesakit boleh percaya benda lain. Kalau dah teruk, baru hantar balik ke hospital. Sigh...

Macam tu sarankan hospital bekalkan kopi, tilam dan benda-benda berkaitan, tak perlu bekalkan ubat kepada pesakit.

Iye betul, kita perlu usaha tapi apa kata kite buat research dulu. Yang marahnya, orang yang jual tu amek mudah dengan barang yang mereka jual. Sebab nak dapat untung untuk trip free. Begitu penat jadi doktor pada zaman sekarang.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil