Tips Untuk Anak Cerewet Makan

Anak sulung saya memang cerewet makan. Susah betul nak teka selera makan dia. Time tu tanya dengan banyak orang. Ada yang cakap kena cantikkan bekas makanan dia macam ni ..

Dah buat, tak jalan pun. Ada gak yang cakap kena variasikan makanan, tanya dia nak makan apa, pun tak jalan. Tanya dia nak makan apa untuk dinner, dia akan jawab, but after masak dia makan sikit jek. Frust sesangat. Saya selalu alaminya bile dia habis sekolah. Dia ni ikut mood nak makan, so saya dah dapat 1 idea.. 
 Saya hias cantik dan longgok kan makanan dia atas meja macam gambar di atas. Its work !!! Walaupun dia makan sikit time dinner tapi after tu dia akan capai snack malam sebelum dia tidur. Setiap minggu saya akan ubah barang atas meja bagi dia nampak apa yang nak dimakan. So lega sikit.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil