Pukul Berapa??

Suami saya ni 24hour memang takleh berenggang dengan phone. Ada aje email dan whatsapps yang masuk. Tak kirela tengah malam, weekend, istilah tu tak pernah wujud dalam diari kerja dia. Sigh mengeluh gak memula dulu. 

Pernah dia 3hari cuti, sehari 143 email masuk dalam phone dia.. paling menyedihkan time seronok bercuti pun ada panggilan kerja. Tapi bile dah lama-lama macam tu, immune dah. Iyelah kerja makan gaji memangla macam tu. So redha jelah. 


Satu hari kawan bagi artikel kat atas ni. Tergelak jek. Bilalah agaknya Malaysia nak buat macam ni. (Mimpi dalam mimpi). Kalau kengkawan nak tahu, di Jerman shopping complex dan kedai-kedai (except kedai makan yang besar) akan tutup pada hari minggu. Pelikkan?? Di Malaysia weken tu harusla bukak. Pendapat saya mungkin nak suh satu keluarga luangkan masa untuk family jalan kat taman or di rumah. 

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil