Aquaria KLCC

Weekend hari ru, berkesempatan untuk ke Aquaria KLCC yang terletak di Menara Berkembar Petronas (KLCC). Kebetulan ada hal yang perlu diselesaikan di KLCC, so setelah selesai kami pun menuju ke sana.

Kaunter tiket bayaran. Dibuka pada pukul 10pagi termasuk hari sabtu dan ahad.
Bagi pemegang Mykad dewasa adalah RM38, kanak-kanak (umur 3-12 tahun) RM28. Dengar kata staf Petronas dapat diskaun. Untunglah.

  
Blog kali ini akan dipenuhi dengan gambar. Sebab gambar menunjukkan 1000 keindahan.
So scroll di bawah untuk melihat kehidupan laut.



Muka menggerunkan ini ialah Electric Eel.




Pihak aquaria menyediakan package untuk berenang bersama Si Dia ini. Kalau berani, boleh booking awal-awal. Ada berani ke??



Time ni Feeding time, pukul 12noon. Nampak tak Si Pari besar tu? Dia didatangkan khas dari Taiwan, diselamatkan oleh sekumpulan nelayan di situ. Sampai di Malaysia, terus tukar nama jadi 'Kursiah'.




Spotted Garden Eel. Benda ni memang kelakar. Si eel ni hanya keluar masuk dari pasir je. Bila sergah dia, dia akan tirin ke bawah di celah pasir tu. Such an amazing creature.








Alligator Garfish. Menggerunkan.


The Gift Shop


Memang tidak menecewakan. Kawasan bersih dan kemas. Cuma masa kami datang tu, ada sedikit renovation tapi tidak menjejaskan. Setiap binatang diberikan penjelasan yang mudah. So apa lagi, after raya nanti ada collect duit raya anak lol, lehla bawak anak-anak ke sini. Yelah bukan senang kita nak tengok kehidupan laut kan. Jom jom jom

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil