Satay Station Kampung Baru

Akhirnya sampai gak tempat Satay Station. Dah lama baca review dari orang ramai tentang keenakan sate di sini. Tu yang sanggup terjah time weekend ni. Gelap sikit sebab camera tak berapa nak canggih. Suasana sengaja dibiarkan malap macam suasana di kampung. Untuk pengetahuan korang, kami pergi cawangan Satay Station dekat Kampung Baru. Katenye cawangan yang ke7 dan yang paling latest. Meh jom jom kita cuba.

Konsep ala ala kampung. Siap ada reban ayam kat tepi restoran ni.

Kami pilih makan kat ala ala pondok ni. Restoran ni nampak kemas dan bersih. Time datang ni tak berapa ramai orang maybe sebab lepas maghrib kut.
Jom kita tengok harganya plak,

Harap maklum, harga sate dia adalah double daripada harga di pasar malam. Terkejut jugakla sebab harganya agak mahal tu. But jangan risau, sate dia memang besar - besar dan sedap. Lagi 2kali ganda sedap dari sate Haji Samuri.
Memang tebaek. Selain sate turut ada mee rebus dan sup bonda. Encik suami try mee rebus.

Memang tidak mengecewakan. Pekat dan sedap.
Kalau pergi sini jangan lupa order mee rebus tau.

Ni harganya. Memang mahal dari biasa sebab jus tembikai pun sampai RM4.50. Ke memang harga di tengah bandar Kuala Lumpur ni memang mahal?? Maklumla jarang makan di Kuala Lumpur. Bagi keenakan sate, saya bagi 3.7 bintang dari 5 bintang. Tapi dari segi harga memang macam agak kecewa sebab mahal.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil