Restoran Nasi Ayam Yunnan

Dah lama tak post blog jalan-jalan cari makan, sebab rasa bosan dah makan kat luar. Selalu masak je kat rumah. Lagipun kalau jalan-jalan sekitar bangi ni dah macam tak tahu nak makan apa, terasa semua restoran dah pi terjah. Hahahahaha.. maybe kena terjah tempat lain pulak haha.

Hari minggu hari tu tetiba En Suami cakap, "awak dah lama tak update pasal restoran kan?" So dah dia cakap macam tu, terus start enjin kereta pusing pusing sekitar Bangi. Hampir sejam gak la kami merayau nak cari restoran, acctually memang tak tahu nak makan apa. So pusing punya lah pusing, sampailah ke Seksyen 9 Bangi di sekitar Butik Unequien milik Ekin dan Mawi tu. Ternampak satu restoran "Restoran Nasi Ayam Yunnan". Terletak bersebelahan dengan Melaka Kitchen dan sederet dengan butik Ekin dan Mawi tu.

Atas restoran ni travel agensi Andalusia.

Nampak tak butik Ekin dan Mawi? Silalah ingat landmarks ini.

Suasana dalam restoran. Simple jek.

Penuh dengan lukisan

Belakang tu dapur restoran.

Menu restoran ni simple sangat.

Nasi Ayam special : RM12
Nasi Ayam biasa : RM6
Nasi tambah : RM1.50

Masa pelayan tu ambil order, saya tanya, Nasi Ayam Special tu letak apa? Yelah nama pun special, ingatkan ada tambahan menu rupanya Nasi Ayam Special tu ayam dia lebih. Nak tahu lebih dia macam mana, tengok gambar di bawah :

Banyak ayam ditambah rupanya. Boleh makan 2 orang.

Nasi ayam biasa. Portion dia oklah. Sesuai dengan harga dia.

Close up sikit gambar ayam dia. Terliur tak??


 Overall saya rasa nasi ayam ni sedap sebab kicap dia special. Rasa memang lain daripada yang lain. Ayam banyak. Memang puas hati makan dekat sini. Rate untuk restoran ni 4 daripada 5 bintang. Korang kena cuba tau ..

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil