Tinjau Kawasan Dengan Kawan-kawan

Saya ni selalu lah jalan - jalan ke jabatan lain. Nak melihat kawasan orang la katakan. Selalu jugak pergi ke Jabatan Rehab/Pemulihan/Fisio ni. Setiap kali saya pergi majoriti patient adalah dalam golongan Chinese. Anak bawa ayah/ibu pergi therapist. Tak pernah lak nampak yang lain. So tanyalah kawan :

Me : Kenapa setiap kali datang asyik orang yang sama dan chinese jek?

Atiq : See .. u pun dah perasan kan. I have 54 patient only 4 of them is Malays, 2 indian, most of them are Chinese.

Me : Ye ke. Dorang ni willing nak buat ke atau kena paksa?

Atiq : Dorang yang request mintak buat therapist untuk parent dorang. Kadangkala sampai mintak 2kali seminggu.

Me : Yang lain?

Atiq : Better u ask their children kenapa tak bawak ayah mak datang sini. Kengkadang dorang ni macam cepat give up. Bila dah kena strok.. terus give up taknak buat rawatan. Tengok uncle ni (sambil memandang ke arah uncle yang berumur 76 tahun), sekarang ni dah better, tangan dah boleh gerak dah.

So .. sampai sekarang still fikir kenapa boleh jadi macam tu. Maybe busy dengan career or something else. Nak kata kena bayar mahal taklah pulak sebab ni hospital kerajaan.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil