Lepak Santai @ Dataran Masjid Putra, Putrajaya

Dulu masa mula-mula pindah Putrajaya, selalu lepas balik kerja hari Jumaat tu mesti lepak dengan Encik Suami makan jajan kat dataran Masjid Putra ni. After solat Maghrib, jalan jalan tepi tasik kekonon nak hilangkan rasa penat bekerja selama 5 hari bekerja. Memang dataran ni sesak dengan orang ramai yang bawa anak-anak, tak kurang gak yang berdating, bila azan semua masuk masjid solat.

So macam dah lama tak pergi, minggu ni ajak Encik Suami pergi nak bawa anak-anak berjalan.  Nak release tension kerja, otak dah tepu sebab macam-macam benda terjadi minggu ni.

After parking kereta, tengok kawasan ni makin meriah dengan orang ramai yang bawa keluarga, orang berniaga, siap ada perkhidmatan sewa basikal, escooter, remote control kereta dan motor untuk anak-anak. (RM10 = 20minit), selalunya orang yang berniaga ni takdelah berkira sangat tentang minit tu. Ada giant bubble, rollerblade, basikal dan banyak lagi untuk disewa. Macam macam adalah. Memang heaven sungguh. Jom tengok gambar yang terhasil menggunakan handset cikai ni ..

Kompleks Jabatan Perdana Menteri.



Perkhidmatan sewa giant bubble putrajaya

Roller blades untuk disewa. Best woo.. Try test skill masa budak sekolah dulu ada lagi ke tak.

Pelbagai jenis mainan dijual. 



Kami sewa basikal 3seater ni. Lama gile kut tak kayuh basikal. Best best

So apa kata malam ni korang bawak keluarga gi lepak santai kat sini. Jom .. luangkan masa bersama anak-anak ok!!

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil