Skip to main content

GUEST POST: Things You Probably Dont Know Your Smartphone Can Do

This is GUEST POST.

Sage Harman was contact me through email. Just a nice person. She want to share with me and  my reader something about smartphone.

Google image

Did you know that your smartphone, with the right apps and accessories can -

1. Turn into a weather station


Google image


You can download real-time weather sensors that will let you track, measure and monitor the temperature, pressure, and humidity around you with your smartphone.

2. Check your health

Google image

You can take better control of your health by tracking your blood pressure and blood glucose levels, your heart rate, and even your diet and daily workouts. With lots and lots of health and fitness accessories and apps available for your iOS, Android and Windows Phone smartphone, health and wellness monitoring is now as simple as checking your email.

3. Transform into a scanning station

Google image


Do you need something scanned but don't have a scanner nearby? There are lots of scanning apps available for iOS, Android, Blackberry and Windows Phone that you can download online.

4. Control your car

Google image

There are tons of smartphone car starters and alarms that will work with iPhones, Android, or Blackberry. You can have access to your vehicle from anywhere - start, lock, unlock and even locate it through your smartphone.

5. Measure stuff

Google image


You can find free apps for determining a level surface and measuring height, width, distance, and area. Your smartphone can easily double up as a tape measure and bubble level. It can also calculate speed, direction in which an object is moving, and distance between objects.

6. Be a universal remote control

Do you have more than a dozen different remote controls? Good news is, you can convert your mobile device into a universal remote that can control and automate several devices at once - your TV, computer, sound and entertainment systems, even your lights and home appliances.

7. Serve as a webcam

With applications like Skype, Yahoo!, Google+, AIM, Windows Live Messenger, ICQ and many others, you can easily turn your smartphone into a portable, wireless webcam.

8. Let you shop cash-free and card-free

With virtual wallet apps for safely storing your credit card and banking information on your smartphone, you can enjoy hassle-free shopping anywhere, anytime.

9. Be used as mobile hotspot

You can share your phone's data access with other nearby devices. Wifi tethering turns your smartphone into a wireless router.

10. Turn into live TV



Google image

Apps like netTV or TVUPlayer will let you stream live shows on the go.

11. Let you read books from it

Google image

There's tons of apps that can turn your smartphone into an eBook reader.

12. Take a screen capture

Taking screenshots is a bit different in every mobile platform. For iOS, press and hold the power button, then the home button. For Android, press and hold the power and volume down buttons. For Windows Phone, press and hold both the power and volume up buttons. For BlackBerry, press and hold both the volume down and volume up buttons.

Do you know of any other cool uses for your smartphone, please do comment and share! In the market for a new smartphone, compare plans and get free information at http://www.no-contract-plans.com

Popular posts from this blog

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Dari Teluk Cempedak naik ke atas ke Kemaman. Perjalanan dari Kuantan ke Kemaman adalah lebih kurang 50minit dengan pecutan sederhana. Kereta kecil ada hati nak tekan minyak sampai lantai. Kami bermalam di kuarter suami. Jimat jimat. Memang tak keluar belanja pergi sini. Waa dah lama tak pergi sini. Rindu rindu nak tengok pantai cantik, nak makan keropok lekor fresh yang dorang uli-uli lepas tu terus campak masuk dalam kuali untuk goreng memang best berbanding beli masuk fridge dan goreng, lain rasanya. Nak makan nasi minyak (popular breakfast di sini), sata (benda wajib kalau tak jangan datang pantai timur), nasi kukus (sini memang banyak giler restoran/warung jual nasi kukus), Nasi lemak ikan tongkol, kan kan mana pernah jumpa nasi lemak ikan tongkol kalau tak kat sini. Haaipp apasal semua makanan ni. (Geleng kepala Encik Suami kalau baca ni). Sampai pun dah petang, so meh kita jenguk kedai yang terbaik untuk makan keropok lekor dan sata. Suami cakap keropok lekor paling sedap dia pe…

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Kalau tahun lepas kami ke Hot Spring Sg Klah, destinasi pilihan kali ni ialah ke Hot Spring Pedas,Negeri Sembilan. Nak ke sana, kami ikut PLUS exit Pedas Linggi. After tol Pedas Linggi, belok kiri, jalan terus sampai jumpa 1st roundabout ambil pukul 3, jalan sampai jumpa 2nd roundabout ambil pukul 12, jalan terus nampak signboard belah kiri tulis Water Park Hot Spring Pedas . Dari tol Pedas Linggi kira-kira 22km untuk sampai ke destinasi. Harap maklum nak beritahu memang takde signboard after tol tu, so just belok kiri. Sepanjang perjalanan silalah perhatikan papantanda yang ada.

Tip 1 : Exit Pedas Linggi. After tol, belok kiri
Tips 2 : Perhatikan papan tanda sebab tak banyak papan tanda mention Waterpark Hot spring Pedas.
Tips 3 : Mesti jumpa 2 bulatan / roundboard baru akan sampai ke destinasi kalau ikut exit Pedas Linggi.
Waterpark ini dibuka setiap hari kecuali hari Selasa.


Isnin, Rabu, Khamis, Jumaat
RM 10.00 = 135cm ke atas RM8.00 = 85cm - 135cm
Sabtu, Ahad dan Cuti Sekolah
RM 12.0…

Apa Makanan Menarik di Labuan Selain Seafood?

Kalau tanya saya, tempat makan mana yang menarik hati di Labuan ini selain makan seafood, saya akan beritahu 2 restoran/kedai ini. Menambat hati sangat dan memang menjadi pilihan. Sebenarnya banyak kedai makan di Labuan ini tapi setakat ini biarlah saya beritahu yang 2 ini. 
1. Raff Restoran 
Restoran ini memang sentiasa penuh dengan pelanggan tidak kira pagi atau petang. Ada 2 cawangan satu Raff Deepsea restoran dan Raff Restoran (sebelah tokong cina).
Waktu Operasi : 7pagi - 3 atau 4 petang Hari : Setiap hari kecuali diberitahu Signature Dish : Daging Masak Hitam. Lokasi : Trademark sebelah tokong cina, jalan Kemajuan.
Disebabkan waktu ini, kami pergi untuk minum pagi makan saya akan order makanan kegemaran saya iaitu Laksa Sarawak. Orang Sarawak yang kalau rindu nak makan laksa sarawak, bolehlah menjengah ke restoran ini. Cukup rasa, cukup lemak, tak kedekut udang, memang boleh hilanglah rasa rindu kampung halaman tu. Ada juga mee kolok. Mee kolok ini hanya dihidangkan pada hari S…