Skip to main content

Bila Penginapan Ditaja : Hotel Berjaya Times


Laterpost.

Dah lama rasanya saya tak update pasal hotel review. Selalu saja lupa. Sementara saya dalam mode holiday, menunggu 'gate' dibuka, saya review salah satu hotel di tengah bandar Kuala Lumpur. 

Hotel Berjaya Times Square, Bukit Bintang.

Kami dapat bilik jenis Superior. Tengok harga di agoda, harga asal ialah RM905.00. Sekarang tengah promosi diberi hingga RM300++ - RM255++. Tapi masa sampai di lobby hotel, saya tengok harga sebenar ialah RM450 ++. Di web Berjayahotel mereka tengah promosi 2malam bilik jenis superior bersekali dengan tiket masuk ke berjaya theme park ialah RM905. Sesapa yang berkemampuan bolehlah booking ye.


View dari dalam bilik level 14. Dapat bilik mengadap pool view. Just nice.

Entrace bilik superior

Ruang tamu

Kawasan pantry. 


Benda yang sepatutnya memang ada.

Kawasan living room


Bilik tidur. 
Katil besar. 
Muat kami 4 orang. Just nice

First time saya tengok bilik air yang begitu besar sampai ada 2bahagian.

Tempat mandi. Tub mandi dan shower area

Di bahagian luar bilik mandi.

Dari segi service room memang bagus. Cuma macam kelakar bila ada tv akuarium ni. Model jenis lama. 
Yang tak best ialah bilik mandi, tempat flush kena flush sampai 5 - 6 kali baru bersih. Sungguh leceh.

Overall saya boleh bagi 2.5/5 je atas sebab : 
1. bilik mandi tadi yang bocor habis carpet basah, so messy.
2. remote tv yang dah kehabisan bateri so kena panggil orang untuk replacement battery.


Ok, daa 

Popular posts from this blog

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Dari Teluk Cempedak naik ke atas ke Kemaman. Perjalanan dari Kuantan ke Kemaman adalah lebih kurang 50minit dengan pecutan sederhana. Kereta kecil ada hati nak tekan minyak sampai lantai. Kami bermalam di kuarter suami. Jimat jimat. Memang tak keluar belanja pergi sini. Waa dah lama tak pergi sini. Rindu rindu nak tengok pantai cantik, nak makan keropok lekor fresh yang dorang uli-uli lepas tu terus campak masuk dalam kuali untuk goreng memang best berbanding beli masuk fridge dan goreng, lain rasanya. Nak makan nasi minyak (popular breakfast di sini), sata (benda wajib kalau tak jangan datang pantai timur), nasi kukus (sini memang banyak giler restoran/warung jual nasi kukus), Nasi lemak ikan tongkol, kan kan mana pernah jumpa nasi lemak ikan tongkol kalau tak kat sini. Haaipp apasal semua makanan ni. (Geleng kepala Encik Suami kalau baca ni). Sampai pun dah petang, so meh kita jenguk kedai yang terbaik untuk makan keropok lekor dan sata. Suami cakap keropok lekor paling sedap dia pe…

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Kalau tahun lepas kami ke Hot Spring Sg Klah, destinasi pilihan kali ni ialah ke Hot Spring Pedas,Negeri Sembilan. Nak ke sana, kami ikut PLUS exit Pedas Linggi. After tol Pedas Linggi, belok kiri, jalan terus sampai jumpa 1st roundabout ambil pukul 3, jalan sampai jumpa 2nd roundabout ambil pukul 12, jalan terus nampak signboard belah kiri tulis Water Park Hot Spring Pedas . Dari tol Pedas Linggi kira-kira 22km untuk sampai ke destinasi. Harap maklum nak beritahu memang takde signboard after tol tu, so just belok kiri. Sepanjang perjalanan silalah perhatikan papantanda yang ada.

Tip 1 : Exit Pedas Linggi. After tol, belok kiri
Tips 2 : Perhatikan papan tanda sebab tak banyak papan tanda mention Waterpark Hot spring Pedas.
Tips 3 : Mesti jumpa 2 bulatan / roundboard baru akan sampai ke destinasi kalau ikut exit Pedas Linggi.
Waterpark ini dibuka setiap hari kecuali hari Selasa.


Isnin, Rabu, Khamis, Jumaat
RM 10.00 = 135cm ke atas RM8.00 = 85cm - 135cm
Sabtu, Ahad dan Cuti Sekolah
RM 12.0…

Apa Makanan Menarik di Labuan Selain Seafood?

Kalau tanya saya, tempat makan mana yang menarik hati di Labuan ini selain makan seafood, saya akan beritahu 2 restoran/kedai ini. Menambat hati sangat dan memang menjadi pilihan. Sebenarnya banyak kedai makan di Labuan ini tapi setakat ini biarlah saya beritahu yang 2 ini. 
1. Raff Restoran 
Restoran ini memang sentiasa penuh dengan pelanggan tidak kira pagi atau petang. Ada 2 cawangan satu Raff Deepsea restoran dan Raff Restoran (sebelah tokong cina).
Waktu Operasi : 7pagi - 3 atau 4 petang Hari : Setiap hari kecuali diberitahu Signature Dish : Daging Masak Hitam. Lokasi : Trademark sebelah tokong cina, jalan Kemajuan.
Disebabkan waktu ini, kami pergi untuk minum pagi makan saya akan order makanan kegemaran saya iaitu Laksa Sarawak. Orang Sarawak yang kalau rindu nak makan laksa sarawak, bolehlah menjengah ke restoran ini. Cukup rasa, cukup lemak, tak kedekut udang, memang boleh hilanglah rasa rindu kampung halaman tu. Ada juga mee kolok. Mee kolok ini hanya dihidangkan pada hari S…