Buntu Idea Memasak (finger foods)

Minggu ni memang entah kenapa jadi tak ada idea nak masak. Anak sulung suka makan nasi (asyik minta nasi, aish tekak melayu sungguh), anak kedua pulak suka mee dan benda-benda lain selain nasi.

Hari ni dari pagi tadi dok google makanan yang ala-ala finger food untuk minum petang dan bekal untuk anak sukung esok sekolah. Sekali jumpa benda ni kat google. Menarik. Jom kita tengok

Tak perlu susah-susah nak hidang makanan anniversarry huhu.


Rasa macam nak buat esok untuk bekal anak sekolah

Toleh kat kabinet, ala nutella dah kehabisan stock. Damn..

Untuk diet karbo bagus ni.




Heavennya tengok gambar ni

Sesuai untuk bekal anak.

Tak perlu nak beli aiskrim goreng dekat pasar malam. RM2.50 satu ok.

* credit to google.

Menarik kan? Boleh cuba. 

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil