Day 3 : Dinner Masak Lasagna


Dah macam blog masakan la pulak. Padahal sebab kebosanan cuti tak pergi mana-mana just jalan sekitar Kuala Lumpur je. Tema masakan cuti ialah western. En Suami tekak dia kali ni tekak western so kita layankan aje.

Kali ni nak masak lasagna. Bahan-bahan yang kena ada : 



Acctually lagi bagus kalau guna cheddae cheese untuk inti dan topping guna 2 jenis cheese iaitu mozarella dan parmesan. Tapi dek kerana nak berjimat gunakan aje pizza topping ni.

Cara membuatnya : 

Sama macam sherpherd pie hari tu, cuma tambah sos spagethi. Bahan-bahan tumis sama macam Sherpherd pie.

Lepas dah siap masak bubuh secara berselang seli, 
Lapisan pertama : kulit lasagna.
Lapisan kedua : daging
Dan seterusnya ikut selera masing -masing nak berapa tinggi..
Make sure kelembapan tinggi sebab kalau tak kulit lasagna tu akan jadi keras.
So masak daging tadi jangan sampai kering ok.

Lapisan atas tadi letakkan pizza topping dan saya saja je letak daun sup. Hehe.

Panaskan oven terlebih dulu 180degree, lepas tu baru bakar. Yeayy dah siap. Boleh terus makan.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil