Terbang Dengan Mas Airlines Ke Kuantan Je Pun

Lama rasanya kami sekeluarga tak pergi bercuti. Memang failed la nak jadi traveller blogger. Paling tepat keluar daerah Kuala Lumpur tu. Keadaan tidak mengizinkan dan kewangan pun tak mengizinkan kihkih. Sebab En Suami cakap tahun ni tahun berjimat cermat. Yolah tu !!! So saya pun dah agak bosan rasanya, punggung dah panas kat rumah (dasar tak boleh duduk diam gamaknya), mulalah jari ku yang gebu ni membuka semua laman web airlines. Nak dijadikan cerita Encik Suami tak balik almost 3week sebab on call duty, so carilah tiket yang paling murah nak berjalan before puasa(jenis tak suka drive). Pilihan yang ada : 

1. Kuantan (Mas Airlines, Malindo Air, Fireflyz)
2. Kertih (Mas Airlines, Malindo Air, Fireflyz)

(Kertih semua sold out. Ambil Kuantan jelah.)

Ni je yang ada sebab Air Asia tak de touchdown mana-mana destinasi di atas. Dapat tarikh 11Jun jam 2205, perfect time seminggu sebelum puasa. Mas Airlines keluarkan harga promo 1 Dewasa 2Kanak-kanak = RM216 ke Kuantan. Terus grab baru beritahu Encik Suami kihkihkih. Nampak tak trick isteri macam mana. Alhamdulillah. Acctually dah 2 kali dapat tiket murah pergi Kuantan, grab dan cancelled (please dont ask why, emergency case, tak ada rezeki).


Keluarga saya mesti akan cakap "Yelah orang tu mana nak naik lain, mesti MAS" kihkih.. nak buat macam mana dah rezeki memang asyik dapat tiket murah je berbanding company airlines lain. Kami kan duta MAS (berangan jelah ye puan sha)

 Sampai Kuantan pukul 2300 after dah ambil bagasi. Check in dekat Hotel Budget : Hotel Kosma (1 malam = RM60 je) sesuai dengan istilah destinasi budget. Keadaan bilik ok, yang penting bilik air memang bersih (memang dah spesis memang tak boleh kalau bilik air tak sempurna, boleh mengamuk jadinya). 

Pagi Jumaat tu, breakfast sekitar bandar. Bandar tenang. No traffic jammed. Waa bestnye macam ni.


After breakfast ala kadar, kami pusing-pusing bandar Kuantan. Banyak kedai tak buka lagi. Kedai mamak banyak lah. Pekena Nasi Lemak terus pecut ke Teluk Cempedak. 

Ok until next entry. Coming soon. 



Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil