Kerja Part Time

Bulan ramadhan kali ni, macam biasa macam tahun-tahun lepas. Harap amalan makin bertambah. Niat. Moga memperoleh kesihatan yang terbaik moga dapat menambahkan amalan. Ameen.

Cuma 2minggu pertama bulan ramadhan, En Suami tak balik. On call duty. Pasrah. Flat terus bila sampai rumah. Nasib lauk untuk makan malam dah masak time sahur. Bijak tak?. Sebab jenis tak pandai masak, so bangun sahur terus masak main dishes. So bolehlah rasa sedap ke tak lauk tu, cukup garam dan perencah ke tak. Kalau masak waku petang, sah sah hancur sebab jenis tak pandai nak sukat, Lepas masak, masuk dalam fridge, balik kerja panaskan sahaja. Sayur je masak petang tu. Kalau sayur malas nak masak, potong je timun jadikan ulam. Nasib anak-anak jenis semua pemakan sayur. Punyalah malas. Hahaha.. honestly memang penat bila sampai rumah. Train lebih crowded time puasa ni. Dan seperti biasa sah sah tak ada tempat duduk. 


Bila duduk-duduk sahaj mulalah rasa macam nak buat kelainan bulan ni. Tiba-tiba rasa macam nak berbisnes. Padahal sebelum ni ada je jual every month, tapi kali ni saje nak try market time raya. Encik Suami la punye idea. Dia memang kalau time bagi idea, laju. Yang nak melaksanakannya terpaksalah PA dia yang sorang ni yang bertungkus-lumus. Nasib idea dia memang bernas walaupun gigihla juga nak mengangkut barang. Terima kasih pada sesapa yang membeli dan jadi peminat setia. Moga Allah murahkan rezeki kalian.

Kerepek gunting udang.

Memang benda ni ada je stock kat rumah, sebab kengkawan rajin order. Mula-mula memang tak minat nak buat kerja macam ni, tetiba jadi minat lak. Oklah tolong menolong orang kampung yang produce benda ni. Lagi pun memang sedap sangat sebab memang rasa udang. Kalau tak sedap, memang tak berani nak jual. Terima kasih sekali lagi pada sesiapa yang beli. Lepas raya pun ada tempahan lagi, nampaknya balik kampung nanti kena singgah ambil stock baru.

Oklah tu aje.
Jumpa lagi.
xoxo

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil