Bila Penginapan Ditaja : Hotel Melia, Kuala Lumpur


Minggu ni cuti terus sampai Aidiladha. Suami ajak ikut dia pergi training di Hotel Melia, Kuala Lumpur. So here we are, stuck in the middle of city. Depan Berjaya Times Square dan belakang Plaza Low Yatt. Time ni je dapat berdating dengan keluarga lama, so biarlah cuti tinggal sedikit pun janji family first. Lagipun this week cuti sekolah, biarlah budak-bidak bersuka ria before musim exam nanti.

Jom explore Hotel Melia ....

Kawasan lounge. Siap ada piano. Ini terletak di bahagian lobby atau lebih dikenali sebagai The Level.

Jalanraya memang sesak. Dengan tourist bas, public transport dan kereta.

Bilik kami terletak di level 1. So faham-faham jelah, view tak berapa nak cantik. Bilik comfortable. 


Bathroom clean checked.
Cuma tak best, kalau sesiapa nak buang air besar/kecil semua kena beristinjak guna tisu. Takde paip air berdekatan dengan bowl toilet tu.
Failed sungguh macam ni.

Menarik packaging.

Jajan.

Nescafe & tea as usual.

Kami dapat voucher RM60 sehari untuk makan di The Kitchen.
Bertuah betul siapa yang check in Hotel Melia sehingga 31 Disember ni.

The Kitchen

Romantik 

Freshly baked. Panas. 
Roti ni sedap. Anak siap request nak bawa balik.
Aduyaii

Pancake dan maple syrup + homemade strawberry jem

Breakfast ala orang timur tengah.
Maybe sebab ramai guest datang dari sana.

2nd round ambil roti.
Overall hanya roti je menepati citarasa. 
Pasta tawar. 
Rasanya chef kat sana kena improvekan skill sikit.

View waktu malam. Oklah sebab dapat bilik level rendah.
Kalau tinggi confirm lagi cantik.


Ingat tak voucher free RM60 tu.  Ini yang saya order Sandwich turkey + fun fries : RM32.90. Anak saya order Steam Chicken Rice dan seperti biasa tak dapat nak ambil gambar sebab dah huru hara bebudak berdua ni buat restoran tu, dah macam dapur sendiri. Tapi memang sedap, harga pun sedap hehehe.. 

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil