Cerita Hujung Minggu Kami


Selalunya weekend adalah hari bermalasan untuk saya. Pagi-pagi dah bawa mereka ke warung makan roti canai, lepas tu ke playground. Pukul 11tengah hari macam tu baru kami akan balik. Tapi pagi ni nampak gayanya macam kena perintah berkurung. 

Putih je. Dah macam musim winter. Jerebu makin teruk. Even my kids takde masalah asthma but not good for them. Mata pun pedih je. Udara bau asap je, so better duduk rumah. 

Lunch gigihlah diri ni masak. Sebab selalunya saya tak masak pada hari ahad. Yelah weekday dah masak, so idea macam kureng sikit. Jadi tak tahu nak masak apa. 

Dalam kepala ligat je fikir masakan apa yang paling simple. So inilah dia, Nasi ayam, my kids favourite.

Anak jenis suke makan sayur. So campakkan semua benda hijau ke dalam pinggan, kalau tidak mereka akan bertanya kenapa tak ada sayur. 


Petang nanti tengok keadaan, kalau nampak okay je maybe bawa mereka pergi jalan-jalan like always. Weekends means outdoor activities.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil