Selera Laman Putra, Putrajaya

Dah lama kami sekeluarga tak pergi ke area Masjid Putra, Putrajaya. Jumaat malam sempatlah menjengah ke sana. Cadangnya nak cari restoran nak makan malam, sekali Encik Suami pusing stereng ke arah area tu.

Sebelah Jabatan Perdana Menteri (belah kanan), ternampak kedai-kedai kecil dengan meja-meja makan. Happening sangat. Terus Encik Suami suggest nak makan situ. Saya pun ok sahaja since kawasan luas, budak-budak pun boleh berlari gembira macam dunia mereka yang punya.


Ambil port depan kolam sebab budak-budak tu dah excited. Guess whats? Anak kecik tu 2kali jatuh kolam. Achievement unlocked. Hahaha.. habis lenjun baju. Dahlah tak bawa baju spare. Bukan serik mereka tu. Still gak berlari ke sana ke mari.


Antara kedai makanan yang ada ialah :
Mee/mihun/kuewteow/nasi goreng (segala gorengan lah)
Western food
Roti John / Burger Bakar
Satay
Minuman
Popiah /Kuih Muih
Tauhu Bakar
Nasi Lemak
Sup
Dan lain-lain 


Masa datang tu penuh meja, terpaksa tunggu sebentar. Ramai gak couple berdating. Gambar makanan tak ada, maklumlah bawa handset je, so gambar tak berapa cantik.

Lepas makan senang, terus ke Masjid Putra depan tu sahaja.

Overall saya suka tempat macam ni, sebab happening dan boleh lepak-lepak.
Kat sini pun ada disediakan tandas awam, so senanglah lebih-lebih lagi kalau bawa budak.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil