Bila Dah Lama Tak Berupdate


Officially dah sebulan lebih meninggalkan alam pekerjaan. Jadi fulltime housewife. Menyesal? TAK ! Mungkin mula-mula jadi blur jap. Fikir nak buat apa. Sampaikan body alarm clock sampai sekarang terjaga pukul 5pagi.  Tapi duduk rumah memang lagi penat daripada bekerja. Takpelah, janji dapat tengok anak depan mata. Dapat suap anak makan. Nikmat yang disyukuri. Terima kasih Allah.

Alhamdulillah Allah tambahkan rezeki, officially sudah 20 minggu preggy.

Acctually keputusan berhenti kerja kami fikir selama setahun. Sebab tujuan utama nak bersama dengan anak lebih lama. Nak pantau perkembangan anak. Lagipun yang sulung dah masuk sekolah. Dan kebetulan saya mengalami alahan yang teruk. Allah sahaja je tahu betapa tak laratnye time tu. Check punye check up kat klinik rupanya Hb rendah, so kena tambah ubatlah jawabnya.

Dan pada itu Encik Suami dapat peluang tukar tempat kerja, maka kami terpaksalah berpindah. Jauh ..... Flight almost 3 jam. Ke hulu ke hilirlah urusan persekolahan anak. Rupanya sekarang urusan pertukaran sekolah mudah sangat. Sehari sahaja dokumen dah siap. Yang peningnya sebab nak pilih sekolah mana je kat tempat baru tu.Dah la tak ada sesiapa di sana. Harapkan Mr Gugel je carikan sekolah mana. 

Kali ni pindah,nasib ada orang tolong campakkan barang dalam kotak. Just tunjuk tunjuk je hehehe... Next week rumah ni akan kosong sepenuhnya and another week sedihnya nak tinggalkan semua orang kat sini

Nanti sambung balik cerita 
Bye bye

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil