Last Day : Jalan-jalan cari makan di Bangi


Hari ni last day berada di bumi Bangi. Encik Suami siap berdate dengan kawan lagi sebelum berpindah. 

Maka jadinya saya ajak makanan yang saya nak makan sebelum fly.

Asalnya nak makan kat Restoran Wong Solo, sekali tu ramai betul orang beratur walaupun jam dah nak masuk pukul 4ptg. 

Maka Encik Suami pun drive cari restoran lain. Restoran Kelisa menjadi pilihan hati sebab hajatnya nak makan sate dia yang famous tu tapi tak siap lagi. Uwaaa 2 kali kecewa nampaknya. Nasib baik ada makanan lain menjadi pengubat hati.

Mee goreng sotong. Pedas. 


Inilah makanan pengubat hati. Pisang cheese Jakarta.

Memang terbaik. Recommended. Pisang dia melted kat dalam tu. Tepung yang menyalut pisang tu sungguh rangup. Sampai sekarang nak je suruh adik ipar belikan dan pos ke sini. Tapi apakan daya. 

Selain tu ada je makanan lain dijual. Tapi pisang tu mesti order tau. Confirm tak menyesal punya. Orang Bangi mesti dah tahu pasal pisang cheese jakarta ni.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil