Tempat Menarik di Kundasang & Ranau

Kundasang banyak tempat boleh di lawati. Disebabkan blog dah pernah cerita, maka kali ni saya takde nak tulis sangat. Hanya point yang penting sahaja. Boleh baca di sini : Kundasang Ep 1

Antara tempat yang boleh dilawati :

                   1. Desa Cattle Dairy Farm

* tempat ini wajib pergi, view cantik. Kalau tak pergi maknanya tak lengkaplah percutian anda.


Aiskrim famous. Sedap. Rasa yougurt.

2. War Memorial, Kundasang
(tak pergi, tapi tengok gambar orang lain, cantik banyak bunga)

3. Fish Spa, Sg Moroli Kampung Luanti (Ranau)

Tiket masuk RM2.50. Diberi masa selama 15minit untuk bermain dengan ikan. Dia akan panggil group by group berdasarkan nombor tiket.

4. Pekan Kundasang
Macam-macam sayur dan buah buahan. 3 pek : RM10 (sayur). Strawberry RM10/ RM25 pun ada. Maka tiadalah murah sangat

Bagi penggemar pokok bunga, bolehlah borong ye.

5. Pekan Nabalu
(jual barangan kraftangan dan sayuran)

6. Hot Spring, Poring
(tak sempat nak pergi)

7. Sabah Tea.
*terletak berdekatan dengan Fish Spa
Biasa-biasa je. Tak secantik di Cameron. Scroll album, tak ada la pulak gambar. Haishh.

Kalau Kundasang, mercu tanda kobis panjang. Maka mercu tanda Ranau ialah Teko Teh.

8. Kinabalu Park, Kundasang
Kalau nak tengok view Gunung Kinabalu, silalah panjat anak tangga ni.  Nak masuk ke dalam ni dengan menggunakan kenderaan pin boleh tapi kena bayar RM2.50/kereta. 

Dan banyak lagi. Cuma ini sahaja yang dapat kami jelajah. 

Kalau sesiapa pergi Sabah, WAJIB pergi ke Kundasang tau.

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil