Bila Budak Bandar Balik KL


AMARAN KERAS : Post ini akan mengandungi banyak gambar makanan yang menyelerakan.  Perempuan mengandung tidak digalakkan baca,  mengidam nanti susah pulak suami mencari. 

Tahun lepas balik semenanjung selama 17 hari.  Seminggu sebelum balik tu siap cakap dekat Encik Suami lagi,  17 hari balik,  nak makan 17 jenis makanan.  Yelah masa mengandung kat Labuan,  banyak tak dapat.  Sadis betul.  Pilihan di sini agak terhad.  Maka balik 17 hari tu,  kami menjelajah kawasan sekitar mencari makanan.  Hahaha dah macam apa je.  Memenuhi aktiviti seharian la katakan.  

Day 1 : 
Makanan : Satay Willy
Tempat : Medan Selera Sg Ramal,  Kajang. 
Memang sedap.  Dekat Labuan tak dapat sate sesedap ni. 

Day 2 :
Makanan : Mee Udon,  Sushi,  Udang Tempura,  (Japanese Cuisine) 
Tempat : Restoran Miyagi,  Bangi

Day 3 :
Makanan : Nasi Kandar Haseena Maju
(lawak tul,  nasi kandar ni memang teringin sangat sebab peria goreng rangup mamak ni memang heaven dan ayam masala dia memang terbaik) 
Tempat : Bandar Seri Putra

Day 4 : 
Makanan : Beef cheese nachos & Chicken Wings with rice.  Sos memang superb
Tempat : Restoran Uncle Ron,  Strand Damansara. 

Day 5 :
Makanan :
Gambar Atas : Strawberry celup coklat. 
Tempat : Cameron Highlands. 

Gambar Bawah : Gambar nasi lemak cheesecake tu saje tepek,  padahal tak sanggup makan. Tapi sebab rare,  wajib diambil gambarnya.  Makan kek disebelahnya je 
Tempat : Boh Plantations,  Cameron Highlands

Day 6 :
Makanan :
Gambar Atas :  Scones 
Tempat : Boh Plantation,  Cameron Highlands

Gambar Bawah : BBQ dengan family in laws dalam cuaca sejuk.  

Day 7 :
Makanan : 
BBQ dengan my family

Day 8 :
Makanan : Milo Dinasour,  teh ais,  teh o ais,  roti nan ayam tandoori
Lokasi : Kedai Mamak
Sebenarnya lebih kepada misi untuk melepak di kedai mamak. Rindu haha. 

Day 9: 

Makanan : Korean Cuisine 
Tempat : IOI Mall,  Putrajaya

Day 10 :

Makanan : Arabian Cuisine
Tempat : Putrajaya 
Labuan ini tak ada restoran yang betul betul makanan arab. Kalau ada orang jual nasi arab,  nasi arab = nasi beriani.  Sedih. 

Day 11 :
Makanan : Mee Sizzling 
Tempat : Medan Selera Tesco,  Bandar Puteri


Day 12 : 

Makanan : Of course la IKEA kan 
Tempat : IKEA,  Cheras
Lengang je sebab pergi masa orang KL bekerja. 


Day 13 :
Makanan : Butterscotch latte and cake
Tempat : Secret Recipe,  PPUM
Misi dating dengan kawan. 

Day 14 : 
Makanan : Nasi Kerabu Daging Bakar Mok Su
Tempat : Gate 1, Putrajaya. 

Day 15 : 
 Gambar Atas : Shellout 
Tempat : Rumah sis in laws

Gambar Bawah : Mango cheesecake. (Ditaja) 
Sedap.  H.H littlebaker buatkan.  Boleh contact kat 012 935 7395 untuk tempahan.  Bukan setakat mango cheesecake dorang boleh buat, brownies,  pelbagai cake.  Penghantaran tertakluk sekitar Bangi, Putrajaya.  

Day 16 : 
Makanan :
Gambar Atas :  Western Cuisine
Tempat : Men'ate Steakhouse,  Bangi

Gambar Bawah : Goreng pisang cheese
Tempat : Cafe Kopi xoxo,  Bangi

Day 17 :

Makanan : Indonesia Cuisine
Tempat : Restoran Wong Solo, Bangi. 

Alhamdulillah atas segala rezeki yang Allah berikan. Aamin ya rabbal alamin.  Pulang ke semenanjung alhamdulillah semua urusan dapat diselesaikan. Checklist semua ber'tick'. Bercuti dengan kedua dua keluarga,  dapat luangkan masa bersama.  Dah jauh ni memang susah nak jumpa semua.  So korang yang keluarga berada dekat tu,  rajin rajinlah jenguk ye.  Hargai masa yang ada.  

Mood : rindu nak balik semenanjung nak tengok bangunan tinggi tinggi

Popular posts from this blog

Hot Spring Water Park Pedas, Negeri Sembilan

Mengunyah Keropok Lekor & Meratah Sata di Kemaman

Kelantan : Maggi Tiram Pok Weil